Recepti

Naključni recepti

Bučna juha

Buče olupite in narežite na večje kocke. Na olju prepražite sesekljano čebulo in dodate buče, prelijete z medom in še malo prepražite. Nato zalijte z zelenjavno osnovo in kuhajte deset minut. Juho nato s paličnim mešalnikom spasirajte. Postrezite  ...

Preberi več

Gamsova »juha«

Meso narežemo na približno tricentimetrske kose in ga položimo v veliko skledo, kjer ga bomo marinirali. Dodamo narezan korenček, stebelno zeleno in čebulo. Vmešamo žlico polnozrnate gorčice in dodamo vsa zelišča. Zalijemo z rdečim vinom polnega oku ...

Preberi več

Pršutove rolice z brie sirom

Brie sir narežemo na pravokotnike, ki naj bodo pol centimetra debeli, pri širini pa smo pozorni, da ne presegajo širine rezin pršuta. Na plitek krožnik položimo rezine pršuta in vsak košček brie sira zavijemo v eno rezino pršuta tako, da je sir popol ...

Preberi več

Zvitki iz listnatega testa

Testo odmrznemo, razdelimo na štiri dele in zvaljamo na pomokani površini. Gobe prepražimo na olivnem olju in začinimo s česnom, soljo in poprom. Posebej prepražimo bučke. Odmrznemo špinačo, če imamo sveže liste jih dobro operemo. Losos popečemo in z ...

Preberi več

Pustni krofi

Najprej stepemo rumenjake, sladkor in vanilijev sladkor. Ko masa naraste in postane penasta, dodamo olje in mešamo naprej ter postopoma dodajamo sol, limonin sok, rum, kvas , mleko in moko. Mešamo še 15 minut. Iz mase nato oblikujemo kroglice in jih ...

Preberi več

Piščanec z limono

Limoni stisnemo in skupaj z olivnim oljem, origanom, česnom, baziliko, soljo in poprom zmešamo v večji skledi. Iz piščančjih filejev naredimo tanke zrezke, jih za cca. 2 uri prelijemo z marinado in nato spečemo na žaru.   ...

Preberi več

Tadziki

Priprava Kumaro naribamo in solimo. Nasoljeno pustimo stati 30 min. Nato jo speremo pod vodo, da izperemo sol in jo ožmemo. Položimo jo v posodo, dodamo jogurt, limonin sok, sol, poper in drobno sesekljan česen. Po okusu lahko dodamo več popra ali če ...

Preberi več

Tunin namaz z zelenjavo

Priprava Tuno odcedimo, damo v posodo in jo pretlačimo z vilico. Čebulo, papriko in eno kislo kumarico sesekljamo na srednje velike kose ter dodamo k tuni. Nato dodamo žlico gorčice, malo rdeče paprike, soli, popra in odcejeno koruzo. Na koncu dodamo ...

Preberi več