Piknike imamo najraje ob lepem in toplem vremenu, zaradi visokih temperatur pa moramo biti še posebej previdni pri varnosti priprave in shranjevanja živil, da bi se izognili kasnejšim težavam s prebavo ter zastrupitvam.
Hrana je ob vročini manj časa primerna za uživanja, saj imajo bakterije pri višjih temperaturah boljše pogoje za razvoj. Da bomo zagotovili svežost hrane, se je dobro držati t.i. piknik smernic za shranjevanje in hlajenje jedi:
Hladne jedi hranimo na temperaturi do 7
...
Nekateri žar kot npr. Char-Griller® Barbeque-Grills & Smoker nudijo različne in bolj zdrave načine pečenja.
Neposredno pečenje: pri neposrednem pečenju se meso peče na rešetki neposredno nad žarečim ogljem, z visoko temperaturo (270ºC). Ta način pečenja je najbolj poznan in razširjen. Pri pečenju je pokrov odprt.
Posredno pečenje: pri posrednem pečenju se meso ne peče neposredno nad ogljem, temveč na strani rešetke, poleg žarečega oglja. Žareče oglje je torej na eni strani glavnega žar ...
Včasih nas obiski presenetijo in nam ne pustijo dovolj časa za pripravo hrane. Presenetimo pa jih lahko tudi sami in jim postrežemo z okusnimi tacosi. Vse kar potrebujemo je paket že pripravljenih palačink za tortilje in tacos ter pečeno zelenjavo Natureta Sinfonia.
Palačinke pogrejemo v ponvi ali pečici ter jih nadevamo s pečenimi bučkami, jajčevci in šampinjoni. Po želji jih lahko dodatno obogatimo z začimbami, žlico kisle smetane ter naribanim sirom.
Še bolje pa bo, da pečeno zelenjavo ...
Sod temeljito očistite posušite in pobrusite s smirkovim papirjem. Nato na vrh soda z žeblji pritrdite leseno ploščo in vaša nova miza je že pripravljena na uporabo.
Priporočamo, da mizo premažete z zaščitnim lakom za les. Po želji pa jo lahko tudi pobarvate in okrasite s poljubnimi motivi.
Miza je zelo priročna za popoldanska posedanja na svežem zraku. Prav pa vam bo prišla tudi, če boste na svojem vrtu pripravili piknik. ...
Nekatere vrste rib imajo neprijeten vonj zaradi načina življenja. Krap iz jezera ali barja ima lahko vonj po blatu. Vonja se znebite, če živo ribo nekaj časa pustite v kadi ali posodi s svežo vodo, ki jo menjate na 24 ur. V tem času se bo riba očistila in izgubila tudi nekaj maščobe, zaradi česa bo njeno meso okusnejše.
Kako prepoznati svežo ribo?
Nekaj indikatorjev kako prepoznati, da je riba sveža:
• njene oči so svetle, polne in prozorne,
• njene škrge so živo rdeče barve,
• škržni ...
Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika. Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.