Razsvetlite poletne večere!

Vrtne lučke pričarajo prav posebej romantično vzdušje. Ko se zvečeri in s prijatelji udobno zleknjeni posedamo na vrtu ali balkonu, bo prijetna mehka svetloba dodatno osmislila naš ambient.

Z različnimi lučmi osvetlimo posamezna drevesa, skrite potke, cvetoče rože …

Razporeditev luči lahko ustvari zanimive vijuge, ko so nanizane druga poleg druge ali kvadrate, kadar vrtu naredimo »okvir«. Če so razporejene »naključno«, bo vrt deloval bolj sproščeno in zabavno.

Najbolj pomirjujoče delujejo luči, ki sevajo mehko toplo svetlobo. Sijalke, ki so premočne, bodo bolj kot da bi poudarile lepoto vrta in stvari v njem, obiskovalce zaslepile in jih prikrajšale za občudovanje.

Za zunanjo razsvetlitev so poleg klasičnih fasadnih in talnih luči primerni tudi lampijoni, bakle, čajne lučke, petrolejske svetilke in solarne lučke.

V lampijone vstavimo sveče ali pa jih poveznemo čez klasične sijalke. So cenovno ugodni in na voljo v vseh mogočih barvah. Z malo domišljije in barvami za papir jih lahko poslikamo tudi sami.

Na vrtu bodo prav lepo izgledale tudi laterne, v katere pašejo svečke. Mogoče jih je  enostavno prenašati in nositi s sabo po vrtu, kadar imamo različne kotičke, kjer se radi zadržujemo.

Zanimivo igrivo svetlobo oddajajo tudi bakle. Ponavadi gorijo s pomočjo tekočega voska, narejene pa so iz različnih materialov. Manjše talne aluminijaste buče razsvetljujejo pot, visoke bambusove ali aluminijaste bakle pa lahko osvetlijo omizja.

Solarne talne lučke delujejo na sončno energijo. Zapičimo jih v travo in lučka že deluje. Problem je le, če imajo sosedje dolge prste in se začne svetlikati na napačni strani meje.

Količino lučk prilagodimo svojemu počutju – za kozarček vina v dvoje bosta dovolj že dve laterni, za lahek prigrizek nekaj lampijonov, za večerno pojedino pa boste že potrebovali kakšno baklo, da ne boste zapičili vilic v ženin kotlet.

Preberite tudi

  • Kostanjev piknik

  • Poživite svoj plastični pribor

  • Klopi

  • Miza iz soda