Čokoladni sufle
Kategorije: Sladice
Čokolado in maslo stopimo nad soparo. Premešamo, da dobimo gladko zmes. Pustimo, da se ohladi.
Jajca in sladkor z mešalnikom penasto umešamo. Počasi primešamo moko. Masi prilijemo stopljeno čokolado z maslom. Tako pripravljeno maso lahko do dva dni pustimo v hladilniku – na ta način bomo lahko vedno spekli sveže sufleje.
Modelčke namažemo z maslom in posujemo s kakavom. Vanje vlijemo maso – a ne čisto do roba, saj bodo še malenkost narasli. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Prava »znanost« je speči sufleje toliko, da ostane sredica tekoča. Imeti moramo modelčke prave velikosti – če bodo premajhni, se bodo prehitro prepekli. Najbolje je, da zaradi različne moči pečic najprej poskusimo speči nekaj suflejev – začnemo pri sedmih minutah in potem za minuto podaljšujemo čas, dokler nismo zadovoljni z izdelkom. Tako bomo vedno vedeli, kako dolgo moramo peči sufleje v svoji pečici.
Sufleje zvrnemo iz modelov. Zaradi njihove sladkosti se bo zraven obvezno prilegel vanilijev jogurt in na lističe narezane jagode.