Krompirjeva solata z grahom in orehi
Kategorije: Solate
Priprava
Krompir skuhamo v lupini in pustimo, da se ohladi. Nato ga olupimo in narežemo. Mlado čebulo in zelenjem narežemo na trakove. Orehova jedrca v ognjevarni ponvi na suho popražimo, toliko, da zadišijo.
Krompir lahko enostavno in enakomerno narežemo z rezalnikom za trdo kuhana jajca. Stresemo ga v skledo. Dodamo grah in začinimo z oljčnim oljem, jabolčnim kisom, soljo ter sveže mletim poprom. Potresemo s praženimi orehi in nadrobljenim ali narezanim feta sirom. Lahko uporabimo tudi drug mladi sir, na primer ovčji ali kravji iz slanice.
Nasvet: Solato lahko okrasimo z narezanimi zelišči ali cvetovi. Kapucinka je po okusu podobna redkvici, cvetovi žajblja in rožmarina pa so v primerjavi z listi sladkasti in zelo nežni.