Piščančja mineštra iz kotlička

Zahtevnost: 1/5
Čas priprave: 30 min
Število oseb: 4
Potrebne sestavine:

Sestavine:

  • 800 g piščančjih prsi ali beder brez kosti
  • 5 žlic oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • 1 vrečka zamrznjene zelenjave za mineštro Natureta (450g)
  • 1 žlica dvojnega paradižnikovega koncentrata Natureta
  • mleti koriander
  • vejica rožmarina
  • lovor
  • 1 dl suhih testenin (polžki, školjke) ali riža
  • (zeliščna) sol
  • žlička jušne osnove v prahu po potrebi
  • sveže mlet poper

Priprava

Piščančje meso brez kosti narežemo na manjše koščke. V kotličku segrejemo oljčno olje in meso dobro popečemo z vseh strani. Česen na hitro popražimo in dodamo mešanico zelenjave za mineštro Natureta.

Dodamo še rožmarin, koriander, žlico paradižnikovega koncentrata in pražimo nekaj minut. Zalijemo z vodo, dodamo testenine in lovor. Testenine skuhamo al dente in jih začinimo s poprom in soljo. Postrežemo s kruhom.

Nasvet: Včasih se nam zgodi, da na pikniku nimamo vseh potrebnih pripomočkov. Takrat lahko kose piščančjega mesa prepražimo na malo olja, vendar le nekaj minut. Meso solimo in dodamo že pripravljeno zelenjavno juho Natureta zelenjavna osmica ali Zeljno juho.

Posujemo s sesekljanim peteršiljem ali baziliko in okusna jed je pripravljena!