Ribja enolončnica s škampi iz kotlička

Zahtevnost: 2/5
Čas priprave: 30 min
Število oseb: 4
Potrebne sestavine:

Sestavine:

  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 dl parboiled riža Natureta
  • 2 stebli stebelne zelene
  • 1 tanek koren peteršilja
  • 800 g belih rib brez kosti
  • limonin sok
  • 100 g zamrznjenih škampovih repkov
  • sol
  • sveže mlet poper
  • ribja omaka
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja
  • 2 žlici jedilnega škroba
  • 1 kozarček kombinirane zelenjave v slanici grah in korenček Natureta (540 g) 

Priprava

Ribo narežemo na koščke. Koren peteršilja ostrgamo in narežemo na tanke kolobarčke. Stebelni zeleni odstranimo liste in nitke ter jo narežemo na ozke rezine. Čebulo in česen nasekljamo in popražimo na oljčnem olju. Dodamo zeleno in riž ter zalijemo z vodo. Dodamo narezano ribo, koren peteršilja in zalijemo z limoninim sokom.

Ko je riž na pol kuhan, dodamo škampove repke, zalijemo z ribjo omako, solimo in popramo ter kuhamo dokler se riž ne zmehča. Kozarček zelenjavne mešanice Natureta odcedimo in dodamo k juhi. Juho lahko tudi dodatno zgostimo: jedilni škrob zmešamo z mrzlo vodo, vmešamo v juho in pokuhamo tri minute. Preden postrežemo, odstranimo peteršiljev koren in dodamo sesekljan peteršilj.

Nasvet: Juhi lahko dodamo tudi drugo vrsto zelenjave v slanici Natureta ali zmrznjeno zelenjavo Natureta. V tem primeru jo popražimo skupaj s čebulo in česnom.