Solata s feferoni

Zahtevnost: 1/5
Čas priprave: 30 min
Število oseb: 4
Potrebne sestavine:

Sestavine:

  • 1 kozarček nepekočih ali polpekočih feferonov Natureta (260g)
  • 200 g mladega sira za žar ali tofuja
  • listi sveže bazilike
  • 200 g polnozrnatih testenin (peresniki, metuljčki…)
  • oljčno olje
  • kis
  • sol
  • sojina omaka shoyu
  • peteršilj
  • kisla smetana

Priprava

Testenine skuhamo, odcedimo, solimo in zmešamo z dvema žlicama olja, da se ne sprimejo. Feferone odcedimo in jim odrežemo peclje. Velike prerežemo čez polovico, manjše pustimo cele.

Sir popečemo na žaru, solimo in narežemo na koščke. Če ga pečemo v ponvi, popečemo koščke. Testenine stresemo v plitvo skledo in počakamo, da se ohladijo. Začinimo jih z natrganimi lističi bazilike, kisom, sojino omako, oljem in soljo.

Testenine okrasimo s feferoni in pečenim sirom. Pokapamo s kislo smetano ali majnonezo.