Omake in prigrizki

Pehar z olivami

Zahtevnost: 1/5
Čas priprave: 15 min
Število oseb: 4
Priprava 2/3 pečenih črnih oliv, 2/3 pečenih šampinjonov, na kocke narezano gorgonzolo in mozzarello, orehova jedrca,sesekljano baziliko in na drobne koščke narezane rezine melone zmešamo in ponudimo. Pršut zvijemo tako, da vanj vtaknemo na paličice narezano preostalo gorgonzolo, pečene črne olive in pečene šampinjone. Serviramo v primerni posodi z dobrim kruhom in izbranim vinom ali … Preberite več

Nadevana jajca s curryjem

Zahtevnost: 1/5
Čas priprave: 20 min
Število oseb: 4
Priprava Jajca skuhamo v trdo (10 minut). Ohlajene olupimo, prerežemo čez pol in nadevamo. Trdo kuhane rumenjake pretlačimo in  v rumenjake umešamo curry, poper, baziliko, sol, gorčico. Z nadevi napolnimo kuhane jajčne beljake.  

Zeliščno maslo

Zahtevnost: 1/5
Čas priprave: 15 min
Število oseb: 4

Zeliščno maslo je izvrsten dodatek k jedem na žaru. Sicer lahko kupimo že pripravljenega, vendar bo okusnejše, če ga pripravimo sami.

Tadziki

Zahtevnost: 1/5
Čas priprave: 45 min
Število oseb: 4

Tadziki je enostaven namaz grškega porekla, ki ga poleti v Grčiji pogosto postrežejo kot predjed. Enostaven in hitro pripravljen namaz je primeren tudi za zahtevnejše goste.

Paradižnikov dip / omaka

Zahtevnost: 1/5
Čas priprave: 10 min
Število oseb: 4

Hitro pripravljena paradižnikova omaka je lahko izvrstna priloga k prigrizkom ali glavnim jedem.

Mehiška paradižnikova salsa

Zahtevnost: 1/5
Čas priprave: 10 min
Število oseb: 8

Hladna pekoča mehiška omaka je kot naročena za jedi z žara. Odlično se poda k mesu in predjedem.

Masleni namazi

Zahtevnost: 1/5
Čas priprave: 20 min
Število oseb: 4
Priprava Omehčano maslo z vodo in oljem ter dobro spenimo. Umešamo drobno sesekljane sušene paradižnike. Začinimo z gorčico Natureta, sesekljanim peteršiljem, worchestersko omako in limoninim sokom. Okus ojačamo še s sesekljanim in s soljo strtim česnom. Nasvet: Maslene namaze namažemo na vroče opečene kruhke.  

Tunina namaza

Zahtevnost: 1/5
Čas priprave: 20 min
Število oseb: 4
Priprava Tuno, parmezan, majonezo, smetanov namaz in maslo zmešamo v multipraktiku. Namaz razdelimo na dva dela. V prvega umešamo na drobne koščke narezan sušen paradižnik v rastlinskem olju. V drugega pa sesekljane razkoščičene pečene črne olive v rastlinskem olju. Namazoma umešamo še limoninin sok. Kruh narežemo na rezine, pokapamo z oljem od vložene Natureta grill … Preberite več

Prebiotični namaz s papriko

Čas priprave: 10 min
Število oseb: 4
Priprava Rižev oblat namažemo z Natureta namazom s papriko. Serviranje: Dekoriramo z listi solate in svežimi kalčki. Koristno: Natureta namaz vsebuje bistveno manj maščob kot drugi primerljivi izdelki na našem tržišču. Vse maščobe v njem so rastlinskega izvora, zato ne vsebuje holesterola ali sestavin živalskega izvora. Prav tako ne vsebuje konzervansov. Namazu je dodana tudi … Preberite več

Pikantni gnjatni zvitki

Zahtevnost: 1/5
Čas priprave: 15 min
Število oseb: 4
Priprava Smetano stepemo, primešamo očvrščevalec smetane, hren, skuto in rahlo premešamo. Nadev razporedimo na rezine šunke, zvijemo in postavimo za 30 minut v hladilnik. Serviranje: Okrasimo jih z vejicami majarona.