Kdaj je ogenj primeren za peko mesa?

Ko zakurite ogenj morate najprej počakati da se plamen poleže. Čez nekaj časa preverite če je žar primeren za peko.

Kako?

Približno 10 cm nad ogenjem držimo roko in počasi štejemo do 3. Če je temperatura tako visoka, da moramo roko umakniti, potem je ogenj primeren za peko. Ta metoda je preprosta, a zanesljiva. Takšen ogenj je namreč srednje temperature in zato primeren za peko mesa, ne da bi ga na zunaj zažgali.

Mrežo za žar postavimo nad ogenj šele takrat, ko je ta pripravljen za peko (ko ni več plamena in tli samo še oglje). Ko se mreža dovolj segreje, jo premažemo s koščkom slanine ali malo olja.

Preberite tudi

  • Nasveti pri kupovanju rib?

  • Uporabite kozarce za vlaganje za serviranje osvežilnih pijač

  • Sončenje

  • Različni načini pečenja na žaru