Žar

Tistim, ki piknikujete zelo redko ali pa se za piknik odločite v zadnjem trenutku, bo zadostoval žar za enkratno uporabo. Njegova cena se giblje med 3 in 17 EUR. Kupite ga lahko v nakupovalnih centrih ali na bencinskih servisih.

Pravim ljubiteljem piknikov svetujemo, da se raje odločijo za nakup plinskega žara ali žara na oglje. Široko ponudbo takšnih žarov najdete v prodajalnah s tehnično opremo in specializiranih prodajalnah z gostinsko opremo.

Plinski žari so bolj praktični od klasičnih, saj ni potrebno čistiti pepela. Enostavnejši pa sta tudi sama priprava in nadzorovanje temperature peke. Plinski žar na lavo posnema klasični žar na oglje, kjer se hrana ravno tako peče na rešetki. Pri drugih plinskih žarih se hrana peče neposredno na gladki ali rebrasti plošči. Plinski žar lahko priklopite na vse tipe jeklenk.

Klasični žar na oglje je primernejši za tiste, ki želijo kuriti ogenj iz lesa ali oglja. V pripravo ustrezne temperature je potrebno vložiti več truda, pri peki pa je temperaturo težje nadzorovati. Od kuharja zahteva popolno pozornost, vendar daje odlične rezultate.

Pravim ljubiteljem piknikov svetujemo, da se raje odločijo za nakup plinskega žara ali žara na oglje. Široko ponudbo takšnih žarov najdete v prodajalnah s tehnično opremo in specializiranih prodajalnah z gostinsko opremo. Plinski žari so bolj praktični od klasičnih, saj ni potrebno čistiti pepela. Enostavnejši pa sta tudi sama priprava in nadzorovanje temperature peke. Plinski žar na lavo posnema klasični žar na oglje, kjer se hrana ravno tako peče na rešetki. Pri drugih plinskih žarih se hrana peče neposredno na gladki ali rebrasti plošči. Plinski žar lahko priklopite na vse tipe jeklenk. Klasični žar na oglje je primernejši za tiste, ki želijo kuriti ogenj iz lesa ali oglja. V pripravo ustrezne temperature je potrebno vložiti več truda, pri peki pa je temperaturo težje nadzorovati. Od kuharja zahteva popolno pozornost, vendar daje odlične rezultate.

Preberite tudi

  • Hitro hlajenje pijač

  • Poživite svoj plastični pribor

  • Priprava hrane brez odvečnih pripomočkov

  • Na pikniku se sprehodite po vrvi