Tematski piknik – za čisto drugačne spomine

Nekateri prostori za piknik, kar sami vabijo k tematski zabavi! Če greste na ranč, lahko gostom namignete, naj pridejo opremljeni v kavbojskem stilu. Če vabite ob reko, lahko pripravite zabavo z vodnimi dogodivščinami. A tudi če izberete prostor, ki sam po sebi nima posebne zgodbe, jo lahko uprizorite. Na vabilih navedite priporočilo za oblačilo, glasbeno ozadje prilagodite zgodbi, z glavno temo pa zaznamujte tudi ponudbo hrane.

Naredite si piknik po starem, v stilu zajtrka na travi, in pripravite le tiste značilne kockaste odeje in piknik košare, ki jih napolnite z različnimi predpripravljenimi dobrotami.

Naredite si mehiški piknik s sombreroti in s tortiljami, napolnjenimi z različnimi pikantnimi (in blagimi) mešanicami, zraven pa imejte še zalogo chillija con carne. Naredite si kitajski piknik in se preizkusite v pripravi jedi iz različnih rižev na prostem. Naredite si indijski piknik. Goste lahko naprosite, da pridejo v značilnih haljastih oblačilih, vsekakor pa jim lahko ponudite obilje jedi, zaznamovanih z okusi Indije.

Naredite si zeleni piknik s samimi zelenimi jedmi in z mislijo na to, da na koncu ne bo nobenega odpadka, zato naj gostje s seboj prinesejo lastne kozarce, pribor in krožnike.

Ne pozabite na fotografije! Spomini na tematski piknik so vselej zabavni! Piknik, na katerega pridejo gostje tudi tematsko oblečeni, vsekakor ovekovečite tudi z gasilsko fotografijo udeležencev.

 

Preberite tudi

  • Mlečna koruza, rjavo zapečena

  • Pikniški izračun bo ustvaril prijaznejši nakupovalni seznam

  • Halloween piknik za vse čarovnice

  • Nasveti pri kupovanju rib?