Mlečna koruza, rjavo zapečena

Koruzni pikniki se ponavadi odvijajo takrat, ko pade vročina in se na nebu pojavijo prve zvezde. Pripravimo jo lahko na žerjavici, na katero postavimo rešetke; med pečenjem jo večkrat obračamo, dokler ne dobi lepo zapečene skorjice.  Postrežemo jo lahko kar v njenih  listih in pokapamo s kakšno doma narejeno pomado.

Manj dela a nič manj užitka nam bo prinesla kuhana koruza. V slani ali slano-sladki vodi jo kuhamo približno 20 minut in zabelimo z maslom ali zeliščnim olivnim oljem, ki smo mu dodali strok česna ali feferon.

Spečemo jo lahko tudi nad odprtim ognjem in na piknik povabimo vse, ki jih poznamo.  V tem primeru  si pripravimo palice, dolge vsaj en meter, katere  na koncu ošilimo in nanje nataknemo osmukano koruzo. Koruze ne postavimo direktno nad ogenj, temveč v njegovo bližino, saj bi jo drugače zasmodili.

Posedanje okoli ognja v prijetnih poletnih večerih je pravi čas za odpiranje zanimivih tem s prijatelji. Pazimo samo, da nam romantično vzdušje in prijetni okusi ne bodo povzročili preveč »zasanjanega« ponedeljka.

Preberite tudi

  • Piknik v zadnjem trenutku

  • Uporabite kozarce za vlaganje za serviranje osvežilnih pijač

  • Zeleni listi = zelene misli

  • Žar