Primorska

Ob Primorskem pikniku najprej pomislimo na pršut, teran ter sproščene in vesele Primorce. Seveda na smemo pozabiti slastnih rib na žaru, morskega vetriča in nežnih vonjav primorskega rastja.

Med pikniki lokacijami lahko izbiramo med zanimivimi kotički, ki se raztezajo od Severne Primorske pa vse do obale.

Če si ne predstavljamo piknika brez rib na žaru, nas bo navdušila piknik lokacija, ki se nahaja v neposredni bližini ribogojnice, kjer si lahko sami ulovimo in pripravimo ribo.
Tisti, ki pa si radi piknik popestrimo s športnimi in adrenalinskimi užitki, pa jo bomo raje mahnili na eno od lokacij, ki nudi raznorazne športne in družabne aktivnosti, čofotanje v bazenu ali pa celo raziskovanje okoliša s štirikolesniki.

Ob pohajkovanju po tej prelepi pokrajini pa vsekakor ne bomo zaobšli vinorodnih okolišev in si privoščili ene od Primorskih žlahtnih kapljic, kot so Barbera,  Cabernet sauvignon, Refošk, Modri pinot,  Merlot, Teran,  Beli  in Sivi pinot, Sivi, Malvazija, Rebula, Chardonnay ali Laški rizling.
Primorski piknik lahko izkoristimo tudi za nabiranje špargljev ali pa se posladkamo s slastnimi češnjami, breskvami in drugimi darovi narave.

Oglejte si še zanimive recepte morskih jedi:

Preberite tudi

  • Sončenje

  • Fondi za hladne dni

  • Odeja za piknik

  • Kako zakuriti ogenj?