Polnjeni lignji na žaru

Zahtevnost: 2/5
Čas priprave: 30 min
Število oseb: 4
Potrebne sestavine:

Sestavine:

  • 1 kg lignjev
  • 2 žlički olja
  • 2 stroka česna
  • 1 večja glavica rdeče čebule
  • 5 dag sira
  • 1 dcl olivnega olja
  • sol
  • poper
  • peteršilj

Priprava

Lignje najprej očistite in jim odrežite lovke. Lovke in glave nato drobno sesekljajte.

Na olju prepražite sesekljano čebulo, da zlato porumeni. Dodajte sesekljane lovke, posolite in ponev odstavite z ognja. Dodajte drobno sesekljan peteršilj, sol in na kockice narezan sir.

Z zmesjo napolnite lingnje in vrh lignjev zaprite z zobotrebci. Tako pripravljene lignje dajte na vroč žar. Pečete jih od 12 – 15 minut, med peko pa jih večkrat obrnite in premažite z olivnim oljem.

Ko so pečeni, jih posujte s sesekljanim česnom in pokapajte z olivnim oljem. Postrezite jih s kuhanim krompirjem ali paradižnikovo solato.

Nasvet: Namesto lignjev lahko na enak način pripravite tudi sipe. Pazite da so sipe manjše, drugače se čas peke podaljša.