Meso, ananas, bučke in papriko narežemo na kocke, ostale sestavine pa zmešamo in nato prelijemo čez meso, ananas, bučke in papriko. Mariniramo 2 uri in nato na nabodalo natikamo izmenično meso, ananas in zelenjavo. Ražnjiče pečemo na mreži cca. 15 minut.
Limoni stisnemo in skupaj z olivnim oljem, origanom, česnom, baziliko, soljo in poprom zmešamo v večji skledi. Iz piščančjih filejev naredimo tanke zrezke, jih za cca. 2 uri prelijemo z marinado in nato spečemo na žaru.
Priprava Šparglje očistimo ter jih na koncu odrežemo za približno 5 cm. Pršut narežemo na trakove ter vanje ovijemo šparglje. Vsak špargelj premažemo z mešanico olivnega olja ter stisnjenega česna. Začinimo s poprom ter pečemo na žaru približno 4 minute. Šparglje med pečenjem večkrat obrnemo.
Priprava Šparglje očistimo ter jih na koncu odrežemo za približno 5 cm. Preden jih položimo na žar, jih za pol ure namočimo v vodo. Pečemo jih dokler se ne zmehčajo in se na njih začnejo poznati odtisi z žara. V vsako tortiljo položimo 4 šparglje, jih solimo, popramo ter potresemo z mešanico sirov. Tortilje prepognemo … Preberite več
Priprava Krompir olupimo, operemo in narežemo na tanke kolute. Mlado čebulo olupimo, peteršilj pa operemo ter narežemo skupaj s čebulo. Orado očistimo, dobro osušimo, popramo, solimo ter pokapamo z limoninim sokom. Pečico segrejemo na 180°C. Večjo posodo premažemo z olivnim oljem ter po dnu posode razporedimo polovico krompirja, ga začinimo s soljo in poprom ter … Preberite več
Jagnjetini dodamo gorčico, limono, čebulo, česen, rožmarin, sol in poper. Maso oblikujemo v polpete ter jih spečemo na žaru. Mesne polpete položimo v lepinje, dodamo kumare in paradižnik ter omako po okusu. Vir: http://bbq.about.com/od/lambrecipes/r/bl80502c.htm Oglejte si še recept za Tadziki
Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika. Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.