Japonski Teriyaki hamburger
Kategorije: Jedi z žara
Sestavine za 4 osebe:
- 0,5 kg mletega puranjega mesa
- 1/2 skodelice krušnih drobtin
- 1/4 skodelice vodnega kostanja (nasekljanega)
- 1/4 skodelice pomarančne marmelade
- 2 žlici čebule (nasekljane)
- 2 žlici omake Teriyaki
- 1 jajce
- 1/2 žličke sezamovih semen
- 4 lepinje za burger
Priprava
V veliki skledi zmešamo krušne drobtine, jajce, vodni kostanj , čebulo in 1 žlico omake Teriyaki. Dodamo puranje meso ter iz mase oblikujemo približno 2 cm debele polpete. Položimo jih na vroč žar in pečemo 12 – 15 minut.
V ponvi zmešamo pomarančno marmelado s preostankom omake Teriyaki in sezamovimi semeni. Segrevamo na šibkem ognju, da se marmelada raztopi. S tako pripravljeno omako premažemo polpete ter jih postrežemo v lepinji.