Japonski Teriyaki hamburger

Zahtevnost: 1/5
Čas priprave: 30 minut
Število oseb: 4

Sestavine za 4 osebe:

  • 0,5 kg mletega puranjega mesa
  • 1/2 skodelice krušnih drobtin
  • 1/4 skodelice vodnega kostanja (nasekljanega)
  • 1/4 skodelice pomarančne marmelade
  • 2 žlici čebule (nasekljane)
  • 2 žlici omake Teriyaki
  • 1 jajce
  • 1/2 žličke sezamovih semen
  • 4 lepinje za burger

Priprava

V veliki skledi zmešamo krušne drobtine, jajce, vodni kostanj , čebulo in 1 žlico omake Teriyaki. Dodamo puranje meso ter iz mase oblikujemo približno 2 cm debele polpete. Položimo jih na vroč žar in pečemo 12 – 15 minut.

V ponvi zmešamo pomarančno marmelado s preostankom omake Teriyaki in sezamovimi semeni. Segrevamo na šibkem ognju, da se marmelada raztopi. S tako pripravljeno omako premažemo polpete ter jih postrežemo v lepinji.

Vir: http://bbq.about.com/od/turkeyrecipes/r/bl50718b.htm