Rojstnodnevni piknik za najmlajše

Pikniki so kot nalašč za praznovanje rojstnih dni naših najmlajših. Dogajanje in vzdušje pa bomo dodatno popestrili, če bomo praznovanje odeli v pravljičnost otroške domišljije.

Miki Miška s prijatelji

Vabila okrasimo s podobami Miki Miške, Plutona, Jake Racmana in drugih Disney-evih junakov. V trgovini kupimo papirnate krožničke in rojstnodnevne čepice z likom Miki Miške. Kraj piknika praznično okrasimo, na vsak stol pa položimo sličico ali nalepko enega od junakov. Posebno presenečenje naj bo torta v obliki najljubšega junaka vašega najmlajšega.

Gusarska gostija

Kdo si v otroških letih ni želel, da bi kot gusar preplul širna morja? Rojstni dnevi so kot nalašč za uresničevanje skrivnih želja. Razpošljite gusarska vabila in povabite goste, da se skupaj z vami prelevijo v gusarje. Otroci se lahko med praznovanjem zabavajo z “gusarskimi” športnimi igrami, vlečenjem vrvi ter iskanjem skrivnih zakladov. Najbolj navihani bodo morda dvignili jadro gusarske „ladje“ ter se na koncu po gusarsko okrepčali z okusnimi nabodali.

Zmajevo rajanje

Zmaji so lahko nadvse prijazna pravljična bitja. Pokažite otrokom njihovo zabavnejšo plat in svoje dvorišče spremenite v skrivnostno zmajevo domovanje. Ker so zmaji sramežljivi, se ne prikažejo tako zlahka. Otrokom pustite namige, ki jih bodo pripeljali do prijaznega zmajčka s sladkimi presenečenji. Kostum zmaja lahko naredite sami ali ga dobite v izposojevalnici. Po sladkih zmajevih prigizkih se sprostite ob spuščanju pravega papirnatega zmaja.

Preberite tudi

  • Koktajli za poletne dni

  • Igre in pikniki

  • Žar

  • Sveže začimbe