Svež korenček za na žar in za kar tako

Na marsikaterem pikniku posebno pozornost posvetimo zdravojedcem, vegetarijancem, otrokom. Lepo je, če glede na prehranske potrebe pripravimo tudi za tiste, ki ne pričakujejo le mesa z žara in klasičnih prilog kaj posebnega. Marsikdaj pa jih lahko razveselimo tudi kar s preprostimi jedmi, ki se jedo kar sveže, mimogrede, z roko. Taka dobrota je na primer – korenček!

Zaloga očiščenih korenčkov bo z miz izginila še prede se boste okoli obrnili. Njegov okus le malokomu ne ustreza! Otroci bodo po njem posegli kot po kolačkih.

Preostalo zalogo korenčka, ki ga prej za 5 minut pokuhamo v slani vreli vodi in nato oplaknemo s hladno vodo, lahko premažemo z maslom, medom, balzamičnim kisom in popečemo na žaru. Po petih minutah bodo korenčki lahko karamelizirani in slastni!

Iz korenčka lahko pripravite tudi odlično prilogo za k mesu z žara. Korenje naribajte, dodajte enako količino sesekljanega česna, solite, prelijte s sezamovim oljem in malo belega kisa, dobro premešajte ter pustite stati čez noč v hladilniku. Presenetljivo osvežujoč dodatek k popečenemu mesu!

Tako za sveže hrustljanje kot za žar prilogo in peko izberite kakovosten korenček iz lokalne pridelave.

Preberite tudi

  • Kako dolgo hraniti ostanke hrane?

  • Rojstnodnevni piknik za najmlajše

  • Raznovrstna uporaba čičerike

  • Čaj