Cvetačna juha

Zahtevnost: 1/5
Čas priprave: 35 min
Število oseb: 4
Potrebne sestavine:

Sestavine:

  • 1 vrečka zmrznjene cvetače Natureta
  • ½ litra jušne osnove ali v vodi raztopljena jušna kocka
  • ½ dcl smetane za kuhanje ali bešamel omake
  • sol
  • poper
  • muškatni orešček
  • peteršilj
  • parmezan 

Priprava

V kozici zmešamo jušno osnovo in enako količino vode. Vanjo stresemo cvetačo, solimo, popramo in naribamo muškatni orešček. Ko zavre, zmanjšamo plamen in pustimo, da počasi vre 10 – 15 min.

Kozico odstavimo, iz juhe poberemo nekaj kosov cvetače jo narežemo na manjše koščke, preostanek juhe zmešamo s paličnim mešalnikom. Če je juha pregosta, dolijemo še malo tople vode.

Kozico pristavimo nazaj na ogenj. V juho stresemo koščke cvetače, ki smo jo prej odstranili iz kozice in dodamo smetano za kuhanje. Po potrebi solimo in popramo. Pustimo, da vre na manjšem ognju še 5 min.

Serviranje: Juho postrežem v skodelici in jo potresemo s peteršiljem ter naribanim parmezanom.