Juhe

Marelasta gosta juha

 Na žlici olivnega olja prepražimo čebulo, česen in sladkor, dodamo paradižnika, pelate in začimbe. Marele narežemo na trakove in dodamo v omako, zalijemo z vodo in pustimo vreti na šibkem ognju 20 minut. Po potrebi zgostimo z drobtinami in… dober tek!   

Bučkina juha

Zahtevnost: 1/5
Čas priprave: 30 minut
Število oseb: 3

V času, ko se bučke veselo bohotijo na vrtu, si pripravimo tudi kakšno bučkino juho. Na ta način bomo na mah porabili priljubljen pridelek.

Juha iz rdeče pese

Zahtevnost: 1/5
Čas priprave: 30 minut
Število oseb: 4
Na olju prepražimo čebulo in česen, dodamo na kolobarje narezano korenje in 1 večji krompir, narezan na kocke. Dolijemo približno 1 l do 1,5 l vode, dodamo naravno jušno osnovo, solimo, popramo, dodamo timijan, peteršilj in drobnjak ter kuhamo. Približno na sredini kuhanja dodamo rdečo peso. Rdečo peso na hitro splahnemo pod vodo. Del sestavin … Preberite več

Čemaževa juha

Zahtevnost: 1/5
Čas priprave: 30 minut
Število oseb: 2
Priprava Krompir olupimo krompir in narežemo na kocke ter skuhamo. Ko je mehek, dodamo čemaževe liste in skupaj kuhamo še cca. 5 minut. S paličnim mešalnikom vse pretlačimo, da dobimo kremno juho. Začinimo po okusu in dodamo ter dodamo kislo smetano.

Bučna juha

Zahtevnost: 1/5
Čas priprave: 30 minut
Število oseb: 6
Buče olupite in narežite na večje kocke. Na olju prepražite sesekljano čebulo in dodate buče, prelijete z medom in še malo prepražite. Nato zalijte z zelenjavno osnovo in kuhajte deset minut. Juho nato s paličnim mešalnikom spasirajte. Postrezite z rezino polnozrnatega ali črnega kruha. Oglejte si še recept za bučni kruh  

Teksaška enolončnica v kotličku

Zahtevnost: 2/5
Čas priprave: 45 min
Število oseb: 4

Imate radi bolj začinjene jedi? Zakaj ne bi svojega piknika popestrili z odlično teksaško enolončnico?

Italijanska paradižnikova juha z baziliko

Zahtevnost: 1/5
Čas priprave: 35 min
Število oseb: 4

Ta italjanska juha je okusna tako hladna kot topla. Poleti je lahko samostojen obrok, če jo postrežemo s popečenimi kruhki in sirom. Primernejši so siri z močnejšim okusom.