Italijanska paradižnikova juha z baziliko

Zahtevnost: 1/5
Čas priprave: 35 min
Število oseb: 4
Potrebne sestavine:

Sestavine:

  • 2 žlici olivnega olja
  • 2 paradižnika (jajčevca) ali pločevinka pasiranega paradižnika Natureta
  • sveža bazilika ( ½ dcl kozarček narezane bazilike)
  • ½ litra kokošje jušne osnove
  • česen
  • sol
  • poper 

Priprava

V srednje visoki kozici na srednjem ognu segrejemo olivno olje. Ko je olje segreto, dodamo sesekljan pradižnik in sesekljano baziliko. Vse skupaj kuhamo dokler se paradižnik ne razpusti (10 – 15 min). Med kuhanjem večkrat premešamo.

Juho nato stresemo v električni mešalnik, dodamo jušno osnovo in česen ter mešamo dokler ne dobimo goste juhe. Solimo in popramo po okusu.

Nasvet: Juhi lahko med mešanjem dodamo krušno sredico in jed tako spremenimo v tradicionalno italijansko.

Serviranje: Juho lahko postrežemo kot hladno ali toplo jed. Če bomo juho postregli hladno, jo pustimo stati v hladilniku cel dan. Preden jo postrežemo, jo potresemo z baziliko, po želji pa dodamo še crutone (kockice kruha popečene na olivnem olju).