Kunčja juha s pomladansko zelenjavo iz kotlička
Kategorije: Juhe
Priprava
Kunčje meso, čebulo in česen narežemo na poljubno velike kose. Krompir olupimo in narežemo na srednje velike kose. Kotliček segrejemo, nalijemo olje in meso popečemo iz vseh strani.
Dodamo čebulo in česen, ju popražimo, da zastekleni ter dodamo kose krompirja. Pražimo 5 minut in po potrebi zalivamo z vodo ali belim vinom. Dodamo pomladno zelenjavo Natureta (mešanica grah, stročji fižol, korenje kocke, cvetača), pražimo 5 minut in zalijemo z dovolj vode, da je vsebina kotlička pokrita.
Kuhamo približno pol ure in malo pred koncem začinimo s soljo, poprom, majaronom in peteršiljem. Moko in mehko maslo zmešamo v kroglico ter vmešamo v juho. Juha se bo zgostila in dobila bolj izrazit okus. Po želji lahko dodamo tudi malo sojine omake ali jušne zelenjave v prahu.