Teksaška enolončnica v kotličku

Zahtevnost: 2/5
Čas priprave: 45 min
Število oseb: 4
Potrebne sestavine:

Sestavine:

  • 800 g govejega mesa za enolončnico
  • 1 srednje velika čebula
  • 3 stroki česna
  • 5 žlic oljčnega olja
  • 1 zavitek zamrznjene mehiške zelenjavne mešanice (450 g)
  • ½ žličke zdrobljene orientalske kumine
  • pekoči feferoni Natureta ali čili ali sveži pekoči feferon po občutku
  • 1 pločevinka paradižnikovih pelatov Natureta (400 g)
  • 1 žlica sesekljanih koriandrovih listov
  • 1 žlička jušne osnove v prahu
  • (zeliščna) sol
  • sveže mlet poper

Priprava

Meso narežemo na kose velikosti večjega lešnika. Pekočim feronom odstranimo pecelje in semena ter jih na drobno nasekljamo. Čebulo in česen očistimo, sesekljamo in popražimo na srednje vročem olju.

Med mešanjem kose mesa popečemo, da izpari vsa voda. Dodamo zdrobljeno kumino (orientalsko kumino dobimo v trgovinah z zdravo prehrano) in sesekljan feferon, na kratko popražimo, dodamo zamrznjeno zelenjavo Natureta ter pražimo nadaljnih 5 minut. Na koncu dodamo pelate, zalijemo z vodo in kuhamo 30 minut. Dodamo koriandrove lističe, jušno osnovo, sol in poper.

Nasvet: Če niste pristaš kuhanja, vas bo iz zagate rešil Naturetin Chilli con carne. Vsebino pločevinke preprosto stresemo v kotliček, segrejemo, okrasimo z malo sesekljanih koriandrovih lističev in postrežemo s koruznim čipsom, polento ali svežim kruhom.