Falafel

Zahtevnost: 2/5
Čas priprave: 30 minut
Število oseb: 4
Potrebne sestavine:

Sestavine:

  • 250 g čičerike
  • ½ žličke mletega ingverja
  • 2 rezini bele čebule
  • ½ žličke čilija v prahu
  • 1 mlada čebula
  • 100 g ajdove moke
  • 1 žlica sezamove paste “tahini”
  • 160 ml vode
  • 1 vejica koriandra
  • olje

Priprava:

Pred kuhanjem čičeriko približno 12 ur namakamo v vodi. Kuhamo jo dobro uro, zatem jo odcedimo, operemo v vreli vodi ter ponovno odcedimo. S pomočjo paličnega mešalnika ali multipraktika jo zmečkamo v pire ter dodamo na drobno nasekljano belo čebulo.

Koriander na drobno nasekljamo, nekaj lističev pa prihranimo za okras. V čičerikin pire vmešamo sezamovo pasto, ingver, koriander ter dovolj moke, da zamesimo čvrsto testo. Solimo po okusu in z navlaženimi rokami oblikujemo kroglice s premerom približno 4 cm.

Kroglice 4 minute pražimo na olju, da zlato porumenijo. Odcedimo jih na papirnatih servetih ter postrežemo s preostankom koriandrovih lističev.

Vir: http://gusto.ba/2009/08/22/falafel/