Priloge
Fižolovi štruklji
Dolenjska specialiteta so fižolovi štruklji, ki so primerni kot priloga kislemu zelju ali mesu, seveda pa jih lahko pripravimo tudi kot samostojno jed, ki jo zabelimo z drobtinami.
Priloga za mesne jedi iz kislih kumaric
Svinjsko ribico mariniramo v olivnem olju, rožmarinu, timijanu, drobnjaku, baziliki, kopru in česnu približno 1 uro. Marinado kasneje uporabimo za omako. Pred tem prepražimo čebulo in por, dodamo česen, marinado, kisle kumarice in vodo, lahko tudi naravno jušno osnovo. Poleg zrezka in zelenjavne priloge lahko serviramo kruhove cmoke ali sirove štruklje.Falafel
Priprava: Pred kuhanjem čičeriko približno 12 ur namakamo v vodi. Kuhamo jo dobro uro, zatem jo odcedimo, operemo v vreli vodi ter ponovno odcedimo. S pomočjo paličnega mešalnika ali multipraktika jo zmečkamo v pire ter dodamo na drobno nasekljano belo čebulo. Koriander na drobno nasekljamo, nekaj lističev pa prihranimo za okras. V čičerikin pire vmešamo … Preberite večPečeni jajčevci s čemažem
Ljubitelje jajčevcev in česna boste navdušili s popečenimi jajčevci in zdravilnim divjim česnom.
Krompir “Jack potato”
Ljubitelje krompirja boste razveselili z "Jack potato" krompirjem, ki ga spečete kar v žerjavici.
Na žaru pečen krompir z origanom in baziliko
Krompir je vedno primerna priloga, saj ga je možno pripraviti na veliko različnih načinov. Odlično se poda tudi k jedem z žara.
Krompirjeve rezine v foliji z čebulo in zelenjavo
Kadar kuhamo na prostem, je pomembno, da je priprava jedi čimbolj enostavna. Krompir z zelenjavo je lahko okusna priloga h katerikoli jedi.
Na žaru pečen krompir v foliji
Ko pripravljamo jedi na prostem, se pogosto znajdemo v situaciji, ko si za prilogo zaželimo še kaj drugega kot solato. Za vas smo pripravili enostaven in hiter recept, kako lahko krompir pripravimo kot izvirno prilogo.