Hot dog z žara

Zahtevnost: 1/5
Čas priprave: 30 min
Število oseb: 4
Potrebne sestavine:

Sestavine:

Priprava

Klobase z vseh strani prebodemo z vilicami ali jih zarežemo po površini. Tako ne bodo počile, saj se bo maščoba lahko izcejala. Klobase pečemo na vročem žaru približno 10 minut in jih vmes večkrat obrnemo.

Čebulo olupimo in narežemo na osminke tako, da se lističi na dnu še držijo skupaj. Premažemo z oljem in pečemo na žaru približno tri minute. Popečemo lahko tudi mlado čebulo, narezano na polovice ali četrtine, odvisno od debeline.

Francosko štruco narežemo na 4 dele. Nato jo zarežemo po dolžini tako, da se na enem koncu še drži skupaj in postrgamo nekaj sredice. Na kratko popečemo na žaru, sredico premažemo s kamniško gorčica Natureta in /ali paradižnikovim ketchupom Natureta. V štruco vtisnemo pečeno klobaso ali hrenovko, kruh stisnemo in v odprtino zabodemo košček pečene čebule. Zavijemo v papirnat prtič in okusen hot dog z žara je pripravljen.

Francosko štruco lahko tudi izdolbemo z dolgim ročajem kuhalnice ali palico. Po notranji strani jo premažemo z gorčico in nadevamo s klobaso in pečeno čebulo.

Nasvet: Kot prilogo lahko postrežemo vso vloženo zelenjavo v kisu Natureta, nepekoči, polpekoči ali pekoči ajvar Natureta, namaz s papriko Natureta in delikatesni hren.