Indijski kruhki (naan) s kardamonom
Kategorije: Jedi z žara
Priprava:
Kvas raztopimo v mlačni vodi ter mu dodamo med. Pustimo stati približno 10 minut, da se mešanica speni. Dodamo olivno olje, moko, sol, kardamon ter mešamo dokler se masa ne izoblikuje v kepo.
Testo mesimo na pomokani površini, da postane gladko in prožno (približno 6 minut). Razdelimo ga na 8 enakih delov ter jih oblikujemo v kroglice. Postavimo jih na naoljen papir za peko ter jih dodatno premažemo z olivnim oljem.
Tako pripravljene kroglice pokrijemo ter pustimo vzhajati 1 – 2 uri, da narastejo na dvakratno velikost. Vsako od kroglic razvaljamo na pomokani površini na približno 20 cm širok krog. Razporedimo jih po naoljenem papirju za peko ter pustimo počivati 20 minut.
Pred pečenjem na žaru vsak kos bogato premažemo z olivnim oljem ter ga pečemo približno 1 minuto na vsaki strani.
Vir: http://bbq.about.com/od/miscellaneousrecipes/r/bl90501a.htm