Jahorinski zrezki

Zahtevnost: 3/5
Čas priprave: 30 minut
Število oseb: 10
Potrebne sestavine:
  • 5 g mletega popra
  • 2,2 kg telečjih stegen
  • 0,5 kg kajmaka
  • 3 kg krompirja
  • 50 g peteršilja
  • 3 dl olja
  • 20 g soli
  • 0,5 kg kisle smetane
  • 0,5 kg šampinjonov
  • 5 rumenjakov

Priprava

Meso narežemo na zrezke ter nadevamo s kajmakom in šampinjoni. Robove zrezkov potolčemo ter zapremo, da kajmak med pečenjem ne odteče.

Zrezke pomokamo z obeh strani in prepražimo v ponvi. Prelijemo z omako iz šampinjonov in dušimo približno 5 minut. Krompir skuhamo in premažemo s kajmakom. Položimo v ognjevarno posodo in gratiniramo s smetano, rumenjaki ter parmezanom. Pečemo v pečici, dokler ne porumeni.