Mleto meso na nabodalih

Zahtevnost: 1/5
Čas priprave: 45 min
Število oseb: 4
Potrebne sestavine:

Sestavine:

  • 600 g mletega mesa po želji
  • začimbna mešanica čevap
  • 1 dl mineralne vode
  • peteršilj
  • 8 lesenih nabodal ali osmukanih rožmarinovih vejic
  • oljčno olje

Priprava

Mleto mlado govedino zmešamo s kajmakom, čevapom, peteršiljem in mineralno vodo. Maso gnetemo pet minut in jo pustimo počivati pol ure. Po želji lahko vmešamo tudi majhne koščke paprike, bučk ali naribanega korenja.

Če uporabimo osmukane rožmarinove vejice, vršičke zavijemo v alu folijo, da se ne zažgejo. Nato oblikujemo svaljke in jih nataknemo na nabodala. Premažemo z oljčnim oljem in položimo na žar. Med pečenjem obračamo in pečemo približno 10 minut.

Nasvet: Jed lahko postrežemo z nepekočim, pekočim ali polpekočim ajvarjem Natureta, namazom s papriko Natureta, kamniško gorčico Natureta, gorčico s hrenom Natureta, lutenico Natureta, Pindjurom Natureta ali paradižnikovim ketchupom Natureta.