Okusne pleskavice v lepinji
Kategorije: Jedi z žara
Priprava
Mleto meso začinimo s soljo in poprom ter gnetemo vsaj 10 minut. Za nekaj časa ga postavimo na hladno, najbolje kar čez noč.
Čebulo na drobno nasekljamo in zmešamo z mesom. Maso razdelimo na 4 dele in oblikujemo čvrste kroglice. Položimo jih med plasti folije za živila in jih s pomočjo deske ali ponve sploščimo v čvrste pleskavice. Postavimo jih na hladno, da učvrstijo.
Pleskanice premažemo z oljčnim olje, in pečemo na vročem žaru. Če želimo srednje pečene z rožnato sredico, jih pečemo 5 minut na vsaki strani. Če se odločimo za prepečene, jih pečemo po 8 minut na vsaki strani.
Lepinjo prerežemo in popečemo na žaru. Spodnji del lepinje namažemo z nepekočim, polpekočim ajvarjem Natureta ali kamniško gorčico Natureta. Prekrijemo z narezano solato.
Obložimo s pleskavico, kosom kajmaka in nekaj kolobarčki čebule. Po želji obložimo z narezanimi delikatesnimi kislimi kumaricami Natureta in rezinami paradižnika.
Nasvet: Ne uporabimo preveč pustega mesa, saj bodo hamburgerji v tem primeru manj sočni.