Omake za pečeno koruzo

Zahtevnost: 1/5
Čas priprave: 10 minut

Medeno-ingverjeva omaka

Za to omako zmešamo jabolčni kis, med, ketchup, nasekljan feferon, česen in ingver ter ščepec soli. Rahlo pekoč okus nas bo prijetno poživil.

Omaka iz sojine omake, medu in limoninega soka

Sojini omaki vmešamo žlico medu, ki bo poskrbela za boljšo teksturo in ji dodala nekaj sladkobe. Po želji dodamo še nekaj kapljic limoninega soka.

Zeliščno maslo

Maslu vmešamo šopek peteršilja, drobnjaka, bazilike in sesekljanega česna. Solimo in popramo ter postavimo v hladilnik, da se maslo ponovno strdi. Zeliščno maslo se bo z veseljem stopilo po topli koruzi.

Mangova omaka

V mešalnik damo zrel mango, špric sojine omake, 2 žlici kokosovega mleka, rjav sladkor, strok sesekljanega česna, limonin sok in posušen čili. Zmešamo, vendar pazimo, da omaka ne postane preveč tekoča.

Arašidova omaka

Tudi arašidova omaka se odlično poda k mladi koruzi.

Limetino-jogurtova omaka

Limetinemu soku dodamo nekaj medu, žličko olivnega olja in dve žlički jogurta. Dodamo nasekljano rdečo papriko, sol in poper. Zmešamo s paličnim mešalnikom, da dobimo homogeno zmes.

K pečeni koruzi se bodo podali še:
Lutenica
Ajvar
Namaz s papriko