Omake in prigrizki

Cvetača z redkvicami in drobnjakom

Zahtevnost: 1/5
Čas priprave: 15 min
Število oseb: 4
Priprava Cvetačo skuhamo, redkvice očistimo in narežemo na lističe. Drobnjak nasekljamo, limono ožamemo in zmešamo z gorčico, soljo, poprom, drobnjakom in nasekljanimi kaprami. Prelijemo cvetačo in redkvice, zmešamo in takoj postrežemo. Dober tek!  

Omake za pečeno koruzo

Zahtevnost: 1/5
Čas priprave: 10 minut

Ponavadi pečeno koruzo samo posolimo in že je pripravljena za grickanje. Lahko ji dodamo košček masla ali premažemo z olivnim oljem. Če pa bi radi na pikniku svojo koruzo popeljali na kulinaričen izlet, jo obogatimo  z različnimi omakami. 

Novoletni prigrizki

Zahtevnost: 1/5
Čas priprave: 40 minut
Število oseb: 8

Na novoletni zabavi se bodo najbolje obnesli prigrizki, ki bodo na voljo ves čas, kuharica pa po njihovi pripravi ne bo omagana ležala v postelji. Za zabavo si lahko omislimo številne omakice, v katere bomo namakali indijske kruhke, tortilja čips, listnate palčke in svežo zelenjavo.

Zvitki iz listnatega testa

Zahtevnost: 2/5
Čas priprave: 40 minut
Število oseb: 4

Zvitki iz listnatega testa bodo prišli prav, ko boste sedeli na kavču pred televizijo ali klepetali na večernem druženju.

Rulada iz repe in mletega mesa

Zahtevnost: 2/5
Čas priprave: 35 minut
Število oseb: 3
Za rulado uporabimo listnato testo, mleto meso in repo. Prepražimo čebulo in česen. Dodamo mleto meso, svež peteršilj, solimo in popramo. Za bolj sočno rulado lahko v meso dodamo pelate. Če ne dodamo pelatov, lahko med plastmi dodamo bešamel omako. Na testo položimo plasti mesa, repe in ponovno mesa. Testo zavijemo v rulado in jo … Preberite več

Zelenjavna pita

Zahtevnost: 1/5
Čas priprave: 50 minut
Število oseb: 3

Pita ali quiche bo navdušila s svojo hrustljavostjo in polnim okusom.

Čemažev pesto

Zahtevnost: 1/5
Čas priprave: 15 minut
Število oseb: 2
Priprava Pinjole prepražimo na ponvi, nato pa v možnarju stremo pinjole, poper in sol. V posodi zmešamo čemaž, pinjole, sol in poper ter parmezan. Na koncu dolijemo toliko olivnega olja, da dobimo gosto omako.    

Česnova omaka

Zahtevnost: 1/5
Čas priprave: 15 minut
Število oseb: 2
Priprava Česen sesekljamo ali stisnemo skozi stiskalnik, peteršilj pa narežemo na drobno. Vse sestavine zmešamo in omako postavimo na hladno. Omaka se odlično poda k različnim vrstam mesa ter tudi pečeni zelenjavi.

Arašidov dip

Zahtevnost: 1/5
Čas priprave: 45 minut
Število oseb: 4

Za piknik lahko pripravimo tudi mehiški arašidov dip, ki se odlično poda k vsem vrstam mesa, zelenjave, odličen pa je tudi za grizljanje tortilja čipsa.

Stročji fižol z dišavnicami

Zahtevnost: 2/5
Čas priprave: 45 min
Število oseb: 4

Konec poletja je stročji fižol stalnica na naših jedilnikih. Tokrat vam ponujamo malo drugeče pripravljeno jed.