Orada s krompirjem
Kategorije: Jedi z žara
Priprava
Krompir olupimo, operemo in narežemo na tanke kolute. Mlado čebulo olupimo, peteršilj pa operemo ter narežemo skupaj s čebulo. Orado očistimo, dobro osušimo, popramo, solimo ter pokapamo z limoninim sokom.
Pečico segrejemo na 180°C. Večjo posodo premažemo z olivnim oljem ter po dnu posode razporedimo polovico krompirja, ga začinimo s soljo in poprom ter po njem razporedimo pol mešanice čebule in peteršilja.
Na krompir položimo ribo in jo posujemo s preostankom začimb. Po oradi razporedimo drugo polovico krompirja, začinimo s soljo in poprom ter poškropimo s 3 – 4 žlicami olivnega olja. Vse skupaj 35 minut pečemo na srednji rešetki pri 160°C .
Opomba: Če smo na pikniku in imamo na voljo samo žar, ribo spečemo na žaru, krompir pa lahko pripravimo na različne načine: