Priprava Krompir operemo in ga razrežemo na tanjše rezine. Pripravimo si kvadrate iz dvojne folije, na vsak kvadrat položimo krompirjeve rezine. Na rezine damo žlico masla, nasekljano baziliko in malo origana. Potresemo jih z ¼ zdrobljene kocke za omako. Folijo dvignemo z vsake strani, jo na vrhu zapremo (folijo ovijemo okoli krompirja, ne pustimo preveč prostora), nato pa jo zatesnimo še pri strani, tako da dobimo zvitke. Zvitke položimo na žar za 20 min. Nasvet: Baziliko in origano lahk ...
Priprava Tuno odcedimo, damo v posodo in jo pretlačimo z vilico. Čebulo, papriko in eno kislo kumarico sesekljamo na srednje velike kose ter dodamo k tuni. Nato dodamo žlico gorčice, malo rdeče paprike, soli, popra in odcejeno koruzo. Na koncu dodamo še 1 - 2 veliki žlici kisle smetane (ali majoneze) in vse skupaj dobro premešamo, da dobimo pisan namaz. Namaz stresemo na krožnik, z vilico oblikujemo kupček in ga potresemo s sesekljanim peteršiljem. Rob krožnika potresemo s sladko papriko. Serv ...
Priprava Papriko zrežemo na kvadrate 1x1 cm. Kumare narežemo na kolobarje. Paradižnik sesekljamo, sestavine zmešamo, preko nadrobimo feta sir in pokapljamo z oljem. ...
Priprava Z modelčki izsekamo kolobarje iz ovsenega kruha in jih namažemo z bakalarjem ali zeliščnim maslom. Kruhke poljubno obložimo s sirom, morskimi sadeži in Naturetinimi izdelki po lastni izbiri. ...
Priprava Iz beljakov stepemo sneg. V zmehčano maslo vmešamo rumenjake, parmezan in skuto. Počasi vmešavamo moko in sneg. Dobimo rahlo zmes, ki jo tanko namažemo na peki papir. Pekač damo v ogreto pečico na 200°C in pečemo osem minut. Pečeno rolado zvrnemo na peki papir in jo zavijemo. Počakamo, da se ohladi, nato jo razvijemo in nadevamo z rdečo in belo papriko in zavijemo nazaj. Rolado postavimo na hladno za 1 uro. Ohlajeno rolado narežemo na 2 cm debele rezine in jih ponudimo skupaj z Natu ...
Priprava Krompir narežemo na rezine (lističe ali kocke), ki ne smejo biti pretanke. Papriko očistimo in jo narežemo na večje kocke. Vse skupaj damo v veliko skledo, prelijemo z nekaj žlicami olivnega olja, dodamo sol, poper, nariban strok česna ter na rezine narezano čebulo. Sestavine dobro premešamo. Iz folije si pripravimo žepke, ki so s strani že zaprti, tako da jih z vrha lahko napolnimo s pripravljenimi sestavinami. Predlagamo, da so žepki iz debelejše folije ali iz dvojne plasti. V vsak že ...
Priprava Neolupljen krompir solimo in malo naoljimo. Iz folije naredimo kvadrate, dovolj velike da bomo vanje lahko zavili krompir (priporočamo dve plasti folije). Krompir položimo na sredino folije in ga zavijemo, da ne pride v stik s pepelom. Tako zavit krompir postavimo na rešetko in ga obračamo, da se zapeče z vseh strani. Po približno 20 minutah lahko krompir zagrebemo v žerjavico in ga pustimo še približno 10 min. Čas pečenja zavisi od velikosti krompirja. Pri večjih krompirjih se lahko ča ...
Priprava Najprej pripravimo marinado iz gorčice. V posodo stresemo gorčico, sesekljano baziliko, olivno olje poper, sol in česen ter vse skupaj dobro premešamo. Zrezke po obeh straneh premažemo s pripravljeno marinado in jih postavimo v hladilnik za 30 min. Zrezke nato popečemo na žaru in pazimo, da oglje ni preveč razžarjeno. Najprej zrezke pečemo približno 2 min na vsaki strani. Nato jih počasi in na nižji temperaturi pečemo še nadaljnih 8 – 9 min. Vmes jih obrnemo. Na tak način bodo sre ...
Priprava Vse sestavine, razen škampov sesekljamo in zmešamo v marinado. Škampe očistimo, da nam ostanejo le repki. Repke vmešamo v marinado in jih pustimo stati 2 uri na sobni temperaturi. Repke nato nataknemo na palčke za ražnjiče in položimo na žar. Vsako stran pečemo 3 minute in pazimo, da žar ni prevroč. Serviranje: Škampe postrežemo z rižem ali zeleno solato. ...
Priprava Škampe po dolgem prerežemo na pol, vendar pazimo, da se na hrbtnem delu oklepa še držijo skupaj. Repke rahlo popramo. Na žar položimo kovinsko ploščo in jo premažemo z olivnim oljem. Ko je segreta, na ploščo položimo razprte škampe (meso repkov na ploščo) in pečemo približno 4 minute. Nato jih obrnemo in pečemo še 4 minute. Ko postanejo rožnati jih nadevamo na krožnik, pokapamo z limoninim sokom in takoj postrežemo. ...
Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika. Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.