Archives

Piščančja prsa z mozarelo in pečeno papriko

Priprava Piščančja prsa narežemo na 4 debelejše zrezke, jih nasolimo in popramo ter na koncu premažemo s sesekljanim strokom česna. S pomočjo čopiča zrezke narahlo premažemo z olivnim oljem. Paprike očistimo semen, jih narežemo na 4 enake kose in solimo. Mozzarelo narežem na 5mm debele rezine. Meso in paprike damo na žar (pazimo da na žaru ni več ognja) ali na električni gril. Oboje pečemo, dokler ni zlato zapečeno. Paprike bodo pečene pred mesom in medtem, ko čakamo, da se meso speče, naložimo ...

Preberi več

Poletne testenine s svežim paradižnikom

Priprava Paradižnik sesekljamo (paradižnika ne lupimo in ne odstranjujemo semen), ga položimo v stekleno posodo in dodamo sesekljan česen (česen lahko tudi naribamo). Nato dodamo sesekljano baziliko, 2 žlički olivnega olja in dobro premešamo. Zmes postavimo na hladno (ne v hladilnik) za približno 2 uri. Preden jo prelijemo po testeninah, jo solimo in popramo. Skuhamo testenine, prelijemo jih s paradižnikovo omako in vse skupaj dobro premešamo. Na koncu jih potresemo z baziliko in takoj postrežem ...

Preberi več

Cvetačna juha

Priprava V kozici zmešamo jušno osnovo in enako količino vode. Vanjo stresemo cvetačo, solimo, popramo in naribamo muškatni orešček. Ko zavre, zmanjšamo plamen in pustimo, da počasi vre 10 – 15 min. Kozico odstavimo, iz juhe poberemo nekaj kosov cvetače jo narežemo na manjše koščke, preostanek juhe zmešamo s paličnim mešalnikom. Če je juha pregosta, dolijemo še malo tople vode. Kozico pristavimo nazaj na ogenj. V juho stresemo koščke cvetače, ki smo jo prej odstranili iz kozice in dodamo s ...

Preberi več

Hladna kumarična juha za vroče dni

Priprava Čebulo in kumare narežemo na večje kose. Prelijemo jih z jušno osnovo in zmešamo z električnim mešalnikom. Dodamo kislo smetano in premešamo, da dobimo gosto kremno juho. Na koncu solimo in popramo. Vse skupaj za 2 uri postavimo v hladilnik. Nasvet: Za bolj pikanten okus lahko dodamo še 6 kapljic tabasca. Serviranje: Postrežemo v ohlajenih skodelicah. Juho lahko potresemo z majhnimi koščki popečenega kruha in dodamo žličko kisle smetane.   ...

Preberi več

Gazpačo

Priprava Paradižnike olupimo in sesekljamo, če je veliko semen jih odstranimo. Paradižnik lahko zmeljemo tudi z mešanikom. Vse ostale sestavine nasekljamo in narežemo na manjše kose. Kumaro prej olupimo. Česen lahko naribamo, da dobi lepšo teksturo. Paradižnik damo v veliko skledo in ga zmešamo z jušno osnovo, čebulo, česnom, olivnim oljem ter kisom. Kruh razdrobimo. Če želimo lepšo teksturo juhe, ga zmeljemo skupaj z delom paradižnika, da dobimo tekočo gosto zmes. Na koncu solimo in popramo. Zm ...

Preberi več

Zvitki s hrenom

Priprava Jajce trdo skuhamo, beljak ločimo od rumenjaka in drobno zrežemo. Sesekljamo drobnjak. Zmešamo z ostalimi sestavinami za nadev, da dobimo gladko maso. Z maso nadevamo rezine pečenega pršuta, šunke ali sira. Rumenjak, kislo smetano in Natureta gorčico gladko zmešamo, začinimo in okrasimo zvitke. Serviranje: Zvitke položimo na koščke polnozrnatega kruha. Nasvet: Ponudimo z rukolo in koščki mandarin. ...

Preberi več

Pehar z olivami

Priprava 2/3 pečenih črnih oliv, 2/3 pečenih šampinjonov, na kocke narezano gorgonzolo in mozzarello, orehova jedrca,sesekljano baziliko in na drobne koščke narezane rezine melone zmešamo in ponudimo. Pršut zvijemo tako, da vanj vtaknemo na paličice narezano preostalo gorgonzolo, pečene črne olive in pečene šampinjone. Serviramo v primerni posodi z dobrim kruhom in izbranim vinom ali pivom. ...

Preberi več

Nadevana jajca s curryjem

Priprava Jajca skuhamo v trdo (10 minut). Ohlajene olupimo, prerežemo čez pol in nadevamo. Trdo kuhane rumenjake pretlačimo in  v rumenjake umešamo curry, poper, baziliko, sol, gorčico. Z nadevi napolnimo kuhane jajčne beljake.   ...

Preberi več

Zeliščno maslo

Priprava Maslo pustimo na sobni temperaturi, da se zmehča in ga lažje vmešamo. Položimo ga v posodo in dodamo sveže stisnjen limonin sok, sesekljano baziliko, pistacije, nariban česen ter parmezan. Maslo z vsemi sestavinami dobro premešamo in na koncu dodamo še parmezan. Solimo in popramo po okusu ter ponovno premešamo. Za mešanje lahko uporabimo tudi električni mešalnik. Tako pripravljeno maslo nadevamo v posodice za led (npr. posodice v obliki školjk), ga potlačimo in za približno 1 uro postav ...

Preberi več

Tadziki

Priprava Kumaro naribamo in solimo. Nasoljeno pustimo stati 30 min. Nato jo speremo pod vodo, da izperemo sol in jo ožmemo. Položimo jo v posodo, dodamo jogurt, limonin sok, sol, poper in drobno sesekljan česen. Po okusu lahko dodamo več popra ali česna. Vse skupaj dobro premešamo. Serviranje: Postrežemo s popečenimi česnovimi kruhki ali svežimi bagetami. Nasvet: Namesto gostega grškega jogurta lahko uporabimo navaden polnomasten jogurt in eno kislo smetano. ...

Preberi več