Archives

Paradižnikov dip / omaka

Priprava Vse sestavine stresemo v mešalnik in dobro premešamo. Zmes prelijemo v kozarček in shranimo v hladilnik za pol ure, da se ohladi. Serviranje: Postrežemo s sirom, nacho čipsom ali krekerji. ...

Preberi več

Mehiška paradižnikova salsa

Priprava Vse sestavine na drobno nasekljamo. Vse skupaj stresemo v stekleno posodo in dobro premešamo. Sol in pekoče začimbe dodamo po okusu. V hladilniku pustimo stati 3 ure. Serviranje: Omaka je odlična priloga za tacose in tortilje. ...

Preberi več

Makaronova solata s suhim paradižnikom in pečeno papriko

Priprava Testenine skuhamo v osoljenem kropu. Kuhane prelijemo z mrzlo vodo in jih odcedimo, Radič in rukolo očistimo in operemo. Paradižnike in pečeno papriko odcedimo in narežemo, mlade čebulice narežemo na kolesa. Vse zmešamo s testeninami. Gorgonzolo nasekljamo in zmešamo s kislo smetano in kisom. Prelijemo testenine, solimo, popopramo in najmanj za eno uro postavimo v hladilnik.   ...

Preberi več

Testeninska solata

Priprava Skuhamo vsako sestavino posebej in ohladimo: testenine, ajdovo kašo, fižol. Zmešamo skupaj in dodamo ostale sestavine. Postavimo na hladno za dve uri. Pred serviranjem še enkrat premešamo. ...

Preberi več

Zelenjavna nabodala

Priprava Bučke in papriko narežemo na koščke. Čebulo razrežemo na četrtine. Zelenjavo popečemo na vročem olju; začinimo jo s soljo in poprom. Na kovinske paličice izmenično nabadamo čebulo, bučke, papriko in dimljen sir. Zelenjavna nabodala še enkrat popečemo in postrežemo s prilogami Natureta. Priloge: ajvar Natureta (nepekoč, polpekoč, pekoč), namaz s papriko Natureta, gorčica Natureta   ...

Preberi več

Pisana nabodala

Priprava Mesno nabodalo: meso, ananas in papriko zrežemo na večje kocke. Naribamo za čajno žličko ingverja in ga potresemo po mesu. Dodamo še chili, sol in olje. Pustimo stati pol ure. Na nabodalo izmenoma natikamo vse sestavine. Vrtno nabodalo: bučke in jajčevce narežemo na kolobarje. V kolikor je kolobar jajčevca prevelik ga razpolovimo. Solimo, potresemo s sesekljano baziliko, pokapamo s sojino omako in oljem. Na nabodalo izmenoma natikamo ostrigarice in ostale sestavine. Nabodala spečemo v p ...

Preberi več

Poletje v mreži

Priprava Meso in papriko narežemo na 3 cm debele kocke, klobaso pa na debelejše kolobarje. Solimo in popramo, premešamo in polijemo z oljem. Ponovno premešamo. Mešanico naložimo na preklopno mrežico za žar. Dodamo še cele paradižnike, ki bodo skrbeli za sočnost. Po vrhu razporedimo pečene črne olive, narezano čebulo in vejice zelišč. Mrežo zapremo in položimo na žar in počasi pečemo. Po potrebi jed med peko pokapamo z oljem. Serviranje: Pečeno jed ponudimo z izbranimi namazi, ki jih serviramo v ...

Preberi več

Masleni namazi

Priprava Omehčano maslo z vodo in oljem ter dobro spenimo. Umešamo drobno sesekljane sušene paradižnike. Začinimo z gorčico Natureta, sesekljanim peteršiljem, worchestersko omako in limoninim sokom. Okus ojačamo še s sesekljanim in s soljo strtim česnom. Nasvet: Maslene namaze namažemo na vroče opečene kruhke.   ...

Preberi več

Tunina namaza

Priprava Tuno, parmezan, majonezo, smetanov namaz in maslo zmešamo v multipraktiku. Namaz razdelimo na dva dela. V prvega umešamo na drobne koščke narezan sušen paradižnik v rastlinskem olju. V drugega pa sesekljane razkoščičene pečene črne olive v rastlinskem olju. Namazoma umešamo še limoninin sok. Kruh narežemo na rezine, pokapamo z oljem od vložene Natureta grill zelenjave in popečemo v pečici.   ...

Preberi več