Perutničke v omaki
Kategorije: Jedi z žara
Priprava
Perutničke operemo, posušimo ter položimo v plitvo posodo. Ostale sestavine zmešamo v skledi ter dodamo nasekljano belo čebulo. Mešanico polijemo po perutničkah in pustimo čez noč na hladnem mestu, da se marinira. Perutničke med mariniranjem enkrat obrnemo.
Pekač obložimo z aluminijasto folijo ter premažemo z oljem. Perutničke odcedimo in položimo v pekač. Pečemo jih približno 15 minut na 220°C, nakar jih obrnemo in pečemo še 5 minut. Premažemo jih s preostankom marinade ter pečemo nadaljnjih 10 minut.
Omako pripravimo tako, da nasekljamo čebulo, razpolovimo čili paprike, jih očistimo semen
ter na drobno nasekljamo. Olivno olje segrejemo v ponvi ter na njem prepražimo čebulo in čili. Dodamo pasirane paradižnike, ketchup in sok limete ter kuhamo približno 10 minut. Solimo in popramo.
Perutničke postrežemo z omako in listi solate.
Vir: http://gusto.ba/2009/09/11/buffalo-pileca-krilca-sa-umakom/