Piščanec z limono

Zahtevnost: 2/5
Čas priprave: 1,5 ure
Število oseb: 4
Potrebne sestavine:
  • 1 očiščen piščanec (cca 1,5 kg)
  • 3 glavice bele čebule
  • 1 žlica grobe morske soli
  • 50 g masla
  • 1 čili paprika

Sestavine za marinado:

  • 50 ml limoninega soka
  • 200 ml pomarančnega soka
  • 100 ml olivnega olja
  • 2 žlici limoninega likerja
  • 1 žlica nasekljanega peteršilja
  • 1 skorja neškropljene limone
  • 1 žlica olivnega olja

Priprava

Piščanca narežemo na 12 delov, čebulo pa olupimo in narežemo na koščke. Čili prepolovimo, očistimo semen in na drobno nasekljamo. V posodi zmešamo čebulo, maslo in čili. Z mešanico premažemo vsak kos piščanca.

Olivno olje segrejemo v ognjevarni posodi in na njem na hitro popečemo kose piščanca. Zatem jih pečemo 40 do 45 minut na 190°C ter jih med tem redno prelivamo s sokom od pečenja.

Sestavine za marinado zmešamo v večji posodi ter vanjo dodamo vroče kose piščanca. Postrežemo s kruhom.

Vir: http://gusto.ba/2009/10/12/piletina-sa-limunom-pollo-al-limone/