Polnjeni lignji na žaru
Kategorije: Jedi z žara
Priprava
Lignje najprej očistite in jim odrežite lovke. Lovke in glave nato drobno sesekljajte.
Na olju prepražite sesekljano čebulo, da zlato porumeni. Dodajte sesekljane lovke, posolite in ponev odstavite z ognja. Dodajte drobno sesekljan peteršilj, sol in na kockice narezan sir.
Z zmesjo napolnite lingnje in vrh lignjev zaprite z zobotrebci. Tako pripravljene lignje dajte na vroč žar. Pečete jih od 12 – 15 minut, med peko pa jih večkrat obrnite in premažite z olivnim oljem.
Ko so pečeni, jih posujte s sesekljanim česnom in pokapajte z olivnim oljem. Postrezite jih s kuhanim krompirjem ali paradižnikovo solato.
Nasvet: Namesto lignjev lahko na enak način pripravite tudi sipe. Pazite da so sipe manjše, drugače se čas peke podaljša.