Postrv v slanini na žaru

Zahtevnost: 2/5
Čas priprave: 30 min
Število oseb: 4
Potrebne sestavine:

Sestavine:

  • 4 postrvi (okoli 300 g)
  • 8 rezin hamburške slanine
  • 8 strokov česna
  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 žlička posušene materine dušice
  • 1 žlička posušenega rožmarina
  • 1 žlička posušene kadulje
  • sol
  • limona

Priprava

Postrvi očistite in jih do suheha obrišete (posušite). Postrv zarežete po obeh straneh boka in jo posolite. Posolite tudi notranjost ribe. Sesekljan česen pomešate z olivnim oljem in ribe napolnite z zmesjo.

Ribe ovijete s slanino in jih položite na rešetko za peko rib. Po vrhu jih posujte z mešanico zdrobljenih začimb (materina dušica, rožmarin, kadulja). Na ribe nato položite tanke rezine limone.

Mrežo za ribe zaprite in ribe položite na žar. Pecite jih približno 10 minut z vsake strani. Postrezite jih z zeleno solato.

Nasvet: Namesto naštetih začimb lahko uporabite tudi samo rožmarin.

Vir: kuvaraonline