Ražnjiči s škampi in češnjevim paradižnikom

Zahtevnost: 1/5
Čas priprave: 30 min
Število oseb: 4
Potrebne sestavine:

Sestavine:

  • 500 g škampov brez oklepa
  • 1 strok česna
  • sol
  • noževa konica kajenskega popra
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 2 žlici limoninega ali limetinega soka
  • 250 g češnjevih paradižnikov
  • 1 rdeča čebula ali šalotka

Priprava

Če smo kupili škampe z oklepom, oklepe odstranimo, operemo in odcedimo. Česen olupimo, ga na drobno nasekljamo in stresemo v skledo. Dodamo oljčno olje, sol, sveže mlet poper in limonin sok. Škampe dobro namočimo v pripravljeno mešanico in pustimo marinirati 1 uro.

Rdečo čebulo olupimo in narežemo na krhlje. Škampe nabodemo na paličice izmenično s češnjevimi paradižniki in čebulo. Nabodala so lahko kovinska ali lesena. Lahko pa uporabimo tudi vejice rožmarina, ki jim odstranimo vse stranske lističe in jih zavijemo v alu folijo, da se ne zažgejo. Preden postrežemo jih seveda odvijemo.

Ražnjiče polagamo na srednje vroč žar in pečemo 3 do 4 minute na vsaki strani.

Nasvet: K lignjem lahko postrežemo namaz s papriko Natureta, pečene bučke v marinadi Natureta Sinfonia in Krompir v foliji.