Ražnjiči s škampi in češnjevim paradižnikom
Kategorije: Jedi z žara
Priprava
Če smo kupili škampe z oklepom, oklepe odstranimo, operemo in odcedimo. Česen olupimo, ga na drobno nasekljamo in stresemo v skledo. Dodamo oljčno olje, sol, sveže mlet poper in limonin sok. Škampe dobro namočimo v pripravljeno mešanico in pustimo marinirati 1 uro.
Rdečo čebulo olupimo in narežemo na krhlje. Škampe nabodemo na paličice izmenično s češnjevimi paradižniki in čebulo. Nabodala so lahko kovinska ali lesena. Lahko pa uporabimo tudi vejice rožmarina, ki jim odstranimo vse stranske lističe in jih zavijemo v alu folijo, da se ne zažgejo. Preden postrežemo jih seveda odvijemo.
Ražnjiče polagamo na srednje vroč žar in pečemo 3 do 4 minute na vsaki strani.
Nasvet: K lignjem lahko postrežemo namaz s papriko Natureta, pečene bučke v marinadi Natureta Sinfonia in Krompir v foliji.