Rebrca po mehiško
Kategorije: Jedi z žara
Priprava
Pripravimo polivko, s katero bomo rebrca mazali med peko. Očiščeno čebulo in česen drobno nasekljamo. Vse sestavine za polivko zmešamo v kozici in zavremo ter kuhamo 10 minut. Rebra zavijemo v alu folijo in pečemo na srednje vročem žaru. Med peko jih obračamo.
Rebra nato odvijemo in položimo na vroč žar. Pečemo 20 minut in medtem večkrat premažemo s pripravljeno polivko. Rebra lahko pečemo tudi neposredno, vendar potem tvegamo, da se izsušijo. Če jih pečemo neposredno na žaru, jih obrnemo tri do štirikrat v pol ure.
Rebra postrežemo s preostankom omake za pečenje. Zraven postrežemo na žaru popečen kruh, premazan s česnovim maslom.
Nasvet: K jedi lahko postrežemo nepekoči, polpekoči ali pekoči ajvar Natureta in namaz s papriko.