Ribje pleskavice na žaru

Zahtevnost: 2/5
Čas priprave: 45 min
Število oseb: 4
Potrebne sestavine:

Sestavine:

  • 1 kg ribe (oslič)
  • šopek zelenjave za juho (korenje, peteršilj, zelena, kolerabica, čebula)
  • 1 glavica čebule
  • sol
  • poper
  • 4 jajca
  • sladka rdeča paprika
  • 2 stroka česna
  • olje

Priprava

Zelenjavo skuhajte v slani vodi in ji dodajte očiščene ribe. Kuhajte dokler se riba ne zmehča. Vodo odcedite in odstranite meso s kosti. Meso ribe sesekljajte skupaj z zelenjavo.

Dodajte na drobno sesekljan česen, poper, rdečo papriko in jajca ter vse skupaj dobro premešajte. Iz gladke zmesi oblikujte pleskavice. Pleskavice pomažite z oljem in jiih specite na žaru.

Tako pripravljene pleskavice so hitro pečene in so dobra alternativa za vse, ki niso ravno ljubitelji mesnih pleskavic.

Nasvet: Pleskavice postrežite s krompirjevo solato.

Vir: Kuvaraonline