Zelenjavno nabodalo s tofujem

Zahtevnost: 1/5
Čas priprave: 1,5 h
Število oseb: 4
Potrebne sestavine:

Sestavine:

  • 400 g dimljenega ali z zelenjavo mariniranega tofuja
  • 2 stroka česna
  • sojina omaka
  • sveže mlet poper
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 24 manjših šampinjonov
  • 24 češnjevih paradižnikov
  • 1 manjša bučka
  • 1 manjša čebula
  • 12 lesenih nabodal

Priprava

Tofu narežemo na kocke. Česen sesekljamo in stresemo na tofu. Začinimo s sojino omako in poprom, zalijemo z oljem ter dobro premešamo. Na hladnem mariniramo vsaj 1uro. Čebulo narežemo na krhlje. Gobe in bučke očistimo, bučke narežemo na kocke.

Na palčke izmenično nabadamo tofu, šampinjone, češnjeve paradižnike, kose bučk in krhlje čebule. Nabodala položimo na srednje vroč žar in pečemo 10 minut ter vmes večkrat obrnemo. Pečene pokapamo s kajmakom ali oljčnim oljem.