Zeliščno maslo

Zahtevnost: 1/5
Čas priprave: 15 min
Število oseb: 4
Potrebne sestavine:

Sestavine:

  • 1 kozarček sesekljane sveže bazilike
  • ½ lončka sesekljanih pistacij
  • 1 žlica sveže stisnjenega limoninega soka
  • 2 stroka naribanega česna
  • 7 žlic mehkega masla (ne margarine)
  • 2 žlici drobno naribanega parmezana
  • sol
  • poper 

 

Priprava

Maslo pustimo na sobni temperaturi, da se zmehča in ga lažje vmešamo.

Položimo ga v posodo in dodamo sveže stisnjen limonin sok, sesekljano baziliko, pistacije, nariban česen ter parmezan.

Maslo z vsemi sestavinami dobro premešamo in na koncu dodamo še parmezan. Solimo in popramo po okusu ter ponovno premešamo. Za mešanje lahko uporabimo tudi električni mešalnik.

Tako pripravljeno maslo nadevamo v posodice za led (npr. posodice v obliki školjk), ga potlačimo in za približno 1 uro postavimo v hladilnik.

Serviranje: Ko se maslo strdi, položimo košček na vroče meso ali zelenjavo in takoj postrežemo.