Zvitki iz listnatega testa
Kategorije: Omake in prigrizki
Testo odmrznemo, razdelimo na štiri dele in zvaljamo na pomokani površini. Gobe prepražimo na olivnem olju in začinimo s česnom, soljo in poprom. Posebej prepražimo bučke. Odmrznemo špinačo, če imamo sveže liste jih dobro operemo. Losos popečemo in začinimo s soljo, poprom in čilijem. Češnjeve paradižnike operemo in razpolovimo.
Ko imamo vse sestavine pripravljene, se zabava lahko začne! Testo najprej namažemo z olivnim oljem. V gobov zvitek nadevamo gobe in skuto, ki smo jo odišavili z rdečo papriko. Bučkin zvitek obogatimo s skuto, paradižniki in parmezanom. V špinačni zvitek dodamo skuto in gobice. Losos narežemo na trakove in jih porazdelimo po testu. Dodamo češnjeve paradižnike in liste špinače. Seveda lahko delamo tudi drugačne poljubne kombinacije. Robove testa premažemo z jajcem, da se lepše sprimejo. Testo prepikamo z vilico, da bo lepše naraslo. Pečemo na 180 stopinjah 30 minut.