Drobni kuharski nasveti

Da bi bilo meso z žara mehkejše in okusnejše, ga predhodno mariniramo.

Za mariniranje belega in rdečega mesa lahko uporabimo: olje, nasekljan česen, sol, poper, mleto rdečo papriko, sok limone in po želji začimbe za žar. V rubriki recepti boste zagotovo našli marinado po svojem okusu.

Preden meso položimo na vročo mrežo, ga malce odcedimo, da marinada odteče. Odvečna marinada lahko namreč poveča ogenj, vaše meso pa bo videti začetniško zažgano.

Meso, ki se peče v kosu, na primer klobase, pečenice in podobno, obrnemo takrat, ko se na vrhnji strani pokažejo sokovi. Kolikokrat boste meso obrnili je odvisno od vrste žara, moči ognja in predvsem priprave mesa.

Dlje ko se meso peče, trše postaja. Z vilico lahko preizkusimo, ali je meso že pečeno. Če vilica počasi prodira v meso, je pečeno. Če vilica v meso prodira s težavo, je preveč pečeno, če pa z lahkoto, je še surovo.

Preberite tudi

  • Gremo v gobe

  • Romantični pobeg v dvoje

  • Piknik na strehi

  • Velikonočen lov na zaklade