Recepti

Naključni recepti

Pikantni gnjatni zvitki

Priprava Smetano stepemo, primešamo očvrščevalec smetane, hren, skuto in rahlo premešamo. Nadev razporedimo na rezine šunke, zvijemo in postavimo za 30 minut v hladilnik. Serviranje: Okrasimo jih z vejicami majarona.   ...

Preberi več

Nabodalca s sirom za žar

Na lesena nabodalca, dolga približno 20 cm, eno za drugim nabadamo sir za žar Mu Cuisine, šampinjone ter paradižnik; pripravljena nabodala na hitro opečemo na vročem žaru. Serviramo jih na posteljici iz rukole, radiča in treviškega radiča, posolimo t ...

Preberi več

Piščanec na žaru Natureta

Priprava V skledi naredimo marinado iz limoninega soka, žganja, ketchupa Natureta, soli, worcestrske omake, soli in popra. Kose piščančjih prsi potopimo v marinado in pustimo stati na hladnem najmanj 2 uri, lahko pa tudi čez noč. Pol ure pred uporabo ...

Preberi več

Čokoladni sufle

Čokolado in maslo stopimo nad soparo. Premešamo, da dobimo gladko zmes. Pustimo, da se ohladi. Jajca in sladkor z mešalnikom penasto umešamo. Počasi primešamo moko. Masi prilijemo stopljeno čokolado z maslom. Tako pripravljeno maso lahko do dva dni p ...

Preberi več

Solata iz jajčevcev s kaprami in rukolo

Priprava Rukolo operemo in po potrebi narežemo na manjše kose ter jo stresemo v skledo. Sončnična semena na suho popražimo v ognjevarni ponvi, toliko, da začnejo pokati in zadišijo. Česen olupimo in sesekljamo. Jajčevce po potrebi narežemo na manjše ...

Preberi več

Jajčni liker

V posodi stepemo rumenjake, sladkor in postrgano sredico vanilijeve palčke, da dobimo penasto strukturo. Mleko (lahko dodamo tudi sladko smetano) zavremo in ohladimo in vanj vmešamo peno in rum in vse skupaj kuhamo deset minu ...

Preberi več

Lešnikovo mleko

Priprava Oreščke za 2 uri namočimo v vodi, da se zmehčajo. Vse sestavine mešamo v mešalniku, da dobimo gladko maso. Če želimo redek napitek, vse skupaj precedimo čez cedilno krpo, da dobimo bistro mleko. V hladilniku ga lahko granimo do 4 dni. ...

Preberi več

Kanapeji – Izbrana delikatesa in olive

Priprava Z modelčki izsekamo kolobarje iz ovsenega kruha in jih namažemo z bakalarjem ali zeliščnim maslom. Kruhke poljubno obložimo s sirom, morskimi sadeži in Naturetinimi izdelki po lastni izbiri. ...

Preberi več