Marinade

Divjačinska marinada s pivom

Zahtevnost: 1/5
Čas priprave: 5 minut
V dovolj veliki skledi zmešamo pivo, olivno olje, ingver, česen in naribano pomarančno lupinico. Marinado natremo v meso (poleg divjačine se bo marinada prilegla tudi ovčetini ali govedini) in ga v dobro zaprti posodi pustimo počivati najmanj 6 ali največ 48 ur. Meso pogosto obračamo, da se enakomerno odišavi.  Po želji lahko marinado uporabimo kot … Preberite več

Marinada za tuno

Zahtevnost: 2/5
Čas priprave: 20 minut
V večji plastični vrečki zmešamo olivno olje, rdeče vino, limetin sok in med. Dodamo tunine zrezke, sladko čebulo in koperc. Iz vrečke iztisnemo zrak, dobro zapremo in postavimo v hladilnik za eno uro. Tunine zrezke vzamemo iz marinade in jih obogatimo z grobo mleto soljo in sveže mletim poprom. Na hitro jih popečemo na obeh … Preberite več

Marinada za tofu

Zahtevnost: 1/5
Čas priprave: 15 minut
Priprava Stisnemo limonin sok in mu primešamo olje, česen, origano, sol in kajenski poper ter po želji dodamo čili. Oglejte si še: mariniran tofu na žaru

Marinada za goveje meso

Zahtevnost: 1/5
Čas priprave: 10 minut
V skledi zmešamo olje, sojino omako, kis, limonin sok, Worcester omake, sveže zmleti črni poper, gorčico, narezano čebulo in sveže stisnjeni česen. Vse skupaj dobro premešamo in mariniramo meso. Meso v marinadi postavimo za nekaj časa v hladilnik.

Marinada za rakce ali kozice

Zahtevnost: 1/5
Čas priprave: 10 minut
Vse sestavine marinade zmešamo skledi in vanjo za pol ure položimo rakce. Nekaj marinade lahko prihranimo tudi za omako, v katero bomo pomakali pečene rakce.