Marinade
Marinada za tuno
V večji plastični vrečki zmešamo olivno olje, rdeče vino, limetin sok in med. Dodamo tunine zrezke, sladko čebulo in koperc. Iz vrečke iztisnemo zrak, dobro zapremo in postavimo v hladilnik za eno uro. Tunine zrezke vzamemo iz marinade in jih obogatimo z grobo mleto soljo in sveže mletim poprom. Na hitro jih popečemo na obeh … Preberite večMarinada za tofu
Priprava Stisnemo limonin sok in mu primešamo olje, česen, origano, sol in kajenski poper ter po želji dodamo čili. Oglejte si še: mariniran tofu na žaruMarinada za zelenjavo
Marinade za slastno zelenjavo z žara
Marinada za goveje meso
V skledi zmešamo olje, sojino omako, kis, limonin sok, Worcester omake, sveže zmleti črni poper, gorčico, narezano čebulo in sveže stisnjeni česen. Vse skupaj dobro premešamo in mariniramo meso. Meso v marinadi postavimo za nekaj časa v hladilnik.Marinada za rakce ali kozice
Vse sestavine marinade zmešamo skledi in vanjo za pol ure položimo rakce. Nekaj marinade lahko prihranimo tudi za omako, v katero bomo pomakali pečene rakce.Marinada za piščančje meso
Marinada za piščanča pečenega na žaru.
Sladka balzamična marinada
Marinada za perutnino.